2000 mondat németül

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Kedves Tanuló!

15 témakörből álló német nyelvű társalgást dolgoztam ki. Ezt a feldolgozást teljesen kezdők is használhatják, mivel a mondatok után fonetikusan is szerepelnek a mondatok. Összegyűjtöttem azokat a kifejezéseket és mondatokat, melyek a külföldre utazó magyar turistáknak nélkülözhetetlenek, és a leggyakrabban használatosak.
A mondatok megtanulása után már önállóan is elolvashat német nyelvű szövegeket, beszélgethet külföldi rokonaival, ismerőseivel.
Az egész anyag 2-3 hónap alatt megtanulható.
megtanulható.

40 témakörből álló német nyelvű társalgást dolgoztam ki. Ezt a feldolgozást teljesen kezdők is használhatják, mivel a mondatok után fonetikusan is szerepelnek a mondatok.
A „2000 mondat németül” tananyagban főleg az utazások során előforduló bevásárlásokkal foglalkoztam. A könyv második részét a munkahelykeresés foglalja el. Próbáltam olyan mondatokat összeállítani, amelyek a hétköznapi életben gyakoriak. Mivel az ebben az anyagban szereplő mondatok hosszabbak, bonyolultabbak, ajánlatos az „1000 mondat németül”, vagy más kezdő tananyag meg-tanulása.
Segítséget nyújt azoknak, akik például turistaúton, bevásárláskor használják a nyelvet. A tananyag célja a beszédkészség fejlesztése, ezért nyelvtannal nem bővítettem. A fordítás nem szó szerinti, ez sokszor lehetetlen lenne.
Az „ei” betűkapcsolatot a fonetikában „ej”-nek is, és „áj”-nak is ejtik. Én „áj”-ként jelöltem.
Tehát: írni = schreiben = srájben (de srejben).
A „p,t,k” mássalhangzók után ejtsünk egy kis „h” hangot. Hehezetes kiejtés.
Például: Peter (phéter) Péter.
A tananyagot körülbelül 6-10 hónap alatt lehet napi 10 mondat elsajátításá-val megtanulni. A tankönyv hármas elosztású. Így áttekinthetőbb, könnyebben megtanulható az anyag.
Az „1000 mondat németül” és a „2000 mondat németül” tananyagok megta-nulásával elsajátíthatjuk a német hétköznapi társalgást.

Sok sikert kívánok ehhez a komoly, szép munkához!

Sopron, 1995.
Ujj andrás

2000 mondat németül ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 180 Ft

2000 mondat németül ekönyv adatai
egyedi szavak száma 8934
ekönyv hossza 352 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Ágenda Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: 2000 mondat németül
Regisztrálok