2015 – Történelmi pillanatkép

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Mitől hangos a média mai világa? Az Egyesült Államok hősies harcáról a terrorizmus ellen. Az orosz medve imperialista terjeszkedéséről. A kínai kommunista hatalom kül- és belföldi gonoszságairól. Az Arab Tavasz óriási sikereiről, az arab diktatúrák megdöntéséről. Nagy a csönd Dél-Amerikáról. Afrikában tombol az iszlám. Néha hallunk valamit a Közel-Közép-Keletről, Irán atomhatalmi álmairól, Izraelnek a palesztin terroristákkal folytatott harcokban elszenvedett civil veszteségeiről.

És miről szól ez a könyv? Leleplező írás! A demagóg harsonák riasztó híreiről egészen más, szokatlan hangon szól. A terrorizmus nem öngerjesztő szörnyeteg, hanem az amerikai katonai-hadiipari komplexum állami terrorjának, az Irak elleni genocídiumnak szülötte. Az igazán terjeszkedő hatalom a világcsendőrré avanzsált Egyesült Államok. A neokapitalista Oroszország védekező pozícióba szorult és Kelet felé hátrál. A régóta nem kommunista, hanem pragmatikus Kína az amerikai fegyveres terjeszkedéssel szemben békés eszközökkel hódít, belföldön pedig százmilliókat emel ki a nyomorból. Az Arab Tavasz mögött megtaláljuk az USA-t, volt gyarmatosító hatalmakat és a kiszolgáló NATO-t. A megbukott diktatúrák mögött rettenetes káosz születik, ami fölött mind jobban teret nyer a fundamentalista iszlám. Dél-Amerikát elöntötte a „rózsaszín hullám”, az anti-amerikai hangulat békét, nyugodt fejlődést, lehet, hogy az aláírt Dél-amerikai Nemzetek Uniója megvalósulását hozza. Afrikában a szegénység, kitaszítottság ad lehetőséget terrorista csoportok vandalizmusának. Izrael saját terjeszkedő politikájának áldozata.

Ki meri mindezt világgá kürtölni? Mindent megtudhat róla a Wikipedia – ban.

2015 – Történelmi pillanatkép ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

ingyenes

2015 – Történelmi pillanatkép ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5338
ekönyv hossza 135 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Magánkiadás
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: 2015 – Történelmi pillanatkép
Regisztrálok