A Seuso kincs legendája

ebook
0 értékelés (érték: 0)

A Seuso kincs közel négy évtizede tartja izgalomban a közvéleményt. Nem kizárólag a történész szakma tud a kincs létezéséről, hanem több rejtélyes gyilkosság miatt szélesebb rétegek is érdeklődést mutatnak a késő római leletegyüttessel kapcsolatban.

Sümegh József az 1970-es évek közepén akadhatott rá arra a minimum több tucat tárgyból álló felbecsülhetetlen értékű római étkészletre, mely később Seuso kincs néven vált közismertté. Sümegh, aki sorkatonai szolgálatának utolsó heteit töltötte 1980-ban rejtélyes körülmények között hunyt el.

A korabeli helyszínelési jegyzőkönyvek öngyilkosságot rögzítettek, de később rendőrségi vizsgálat indult az ügyben, mely szándékosságot feltételezett. De nem csak Sümegh fizetett az életével a kincsekért, hanem valószínűleg többen is áldozatául estek a
leletekért vívott küzdelemnek.

Hogy kik lehettek azok, akik a háttérben a szálakat mozgatták?

Kik akaszthatták fel Sümegh Józsefet, kik mérgezhették meg Kolonics Györgyöt?

Hogyan halhatott meg Brizs Károly?

Fiatalemberek, akik nem vehették fel a harcot az akkori Magyarország korrupt és erőszakos rendszerével. Esélyük sem volt, nem élhettek hosszú életet. A történetről először az 1990-es években forgatott dokumentumfilmet Dézsy Zoltán, aki riportokat készített a szemtanúkkal, Sümegh ismerőseivel, a kereskedőkkel.

A Seuso kincs legendája ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 575 Ft

A Seuso kincs legendája ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5233
ekönyv hossza 221 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Zele Richárd
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A Seuso kincs legendája
Regisztrálok