A betegség nélküli ember

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Arnon Grunberg új regényében a tőle megszokott kegyetlen humorral meséli el egy nyugat-európai férfi vesszőfutását a Közel-Keleten.

A regény főhőse Samarendra Ambani, svájci állampolgár és sikeresépítész. A férfi kényelmes élete (jól fizető állás, szép barátnő, higiénikus szex)alaposan félresiklik, amikor egy rejtélyes befektető megbízásából Bagdadba utazik, hogy megtervezzen egy operaházat. Utazása az iraki fővárosba a kezdeti csalódottságtól a szenvedésen át a közvetlen életveszélyig vezet. Sam testileg és szellemileg egyaránt megtörten érkezik haza Zürichbe barátnőjéhez.

Néhány hónappal később, mit sem tanulva a leckéből, elfogad egy újabb megbízást: ezúttal Dubaiban kell megépítenie a Nemzeti Könyvtár épületét. Újabb útja során Samnek rá kell döbbennie, hogy a történelem nagyon is képes ismételni önmagát, és hogy az európai útlevél távolról sem jelent garanciát a biztonságos hazatérésre.

A betegség nélküli ember tragikomikus látlelet a korról, amelyben élünk – az igazságosságról, a megaláztatásról, a hamis biztonságérzetről és a modern építészet túlkapásairól. Grunberg kafkai kegyetlenséggel űzi hősét egy olyan világban, amelyből az nem fog fel sokkal többet, mint szállodai szobájában a csótányok.

„Kiemelkedő, csaknem aforisztikus tömörséggel és világossággal megírt regény, mely kíméletlenül leleplezi a humanista kliséket.” Trouw

„Lendületes, remekül megírt, szellemes és rettentően izgalmas.” NRC Handelsblad


A betegség nélküli ember ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 574 Ft

A betegség nélküli ember ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5941
ekönyv hossza 248 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Gondolat Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A betegség nélküli ember
Regisztrálok