A boldogságcsapda

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Már megint egy könyv a boldogságról? Kapjuk fel a fejünket a cím láttán.

Az ezredforduló emberének útkeresése, boldogságvágya kiváló üzleti lehetőségnek bizonyult, az önsegítő, spirituális vagy (ál)tudományos könyvek áradata kiapadhatatlannak tűnik. Kezdjük elveszíteni bennük a hitünket, a szkepticizmus szinte már tapintható. Ugyanakkor talán még soha nem voltunk ennyire kiéhezve rá, hogy valaki végre megmondja, mit kell tennünk.

A szerző mindjárt az első fejezetben kijózanítja olvasóját: a boldogság nem az ember természetes állapota, csak egy álomkép, amit civilizációnk már-már elvárásként vetít elénk: magunk kreálta illúzió csapdájába estünk.

Minél inkább küzdünk érte, annál inkább távolabb kerülünk a valóságtól, és annál inkább eluralkodik rajtunk a csalódás, a kétségbeesés: íme, máris kialakult az ördögi kör.

A válaszokat ne mástól várjuk – egy valamirevaló terapeuta a maga részéről annyit tehet, hogy segít feltenni a kérdéseket.

Erre vállalkozik az ausztrál Dr. Russ Harris, egy új pszichológiai megközelítés – a tudatos jelenlét elnevezésű terápiás-meditációs gyakorlatra épülő „Elfogadás és Elkötelezettség Terápia” (Acceptance and Commitment Therapy, azaz ACT) elveinek kidolgozója.

Józan, pragmatikus és áttekinthető könyvet tart a kezében az olvasó: a szerző kérdéseire adott válaszok és egyszerű koncentrációs gyakorlatok segítségével mindenki végigjárhatja a maga útját, ami a kétségek és kínzó gondolatok elfogadásán és az értékek felismerésén át vezet az önálló, aktív cselekvéshez: egy saját értékrenden alapuló, tudatos és teljes élet kialakítására. A terápiát segítő, ingyenesen letölthető gyakorlólapokat és számos érdekességet a www.kulturbutik.hu/boldogsagcsapda oldalán talál az olvasó.

Joshi Bharat az előszóban így ír:

„A boldogság keresése által lettünk fejlettek vagy fejlettségünk miatt kezdtük a boldogságot keresni? Nem tudjuk. Egyik nélkül nem létezik a másik. De hát mit is keresünk? Mi ez a gyakran emlegetett szó? ...Ami az életükből hiányzik, az a bizonyos hiány a boldogtalanságuk okozója?

A válasz egyértelmű: nem…

Russ Harris könyve kiváló segítség ahhoz, hogy az ember felkészítse önmagát az izgalmas utazásra, a kalandos útra, amelynek célállomása akár a boldogság is lehet.”


A boldogságcsapda ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 180 Ft

A boldogságcsapda ekönyv adatai
egyedi szavak száma 6667
ekönyv hossza 340 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: ILLIA Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A boldogságcsapda
Regisztrálok