A feketeláb indiánok között

ebook
0 értékelés (érték: 0)

James Willard Schultz hosszú ideig élt a feketeláb indiánokkal. Könyvében ezen időszak érdekfeszítő történetét adja közre az indiánok életének valósághű, színes leírásával. Művében a prérin élő indiánok változatos, nyüzsgő mindennapjai jelennek meg a bölényvadászatokkal és az ellenséges törzsekkel vívott csatákkal. A könyv a valóságot ábrázolja, nem regény, bár akadnak benne regényes részletek is. Értékét éppen az események abszolút valósághű leírása adja.

A könyv különlegesen értékes dokumentum. Igaz ábrázolás a rézbőrű emberekről. Az indiánok magánéletének intimitásairól még senki sem közölt leírást. A könyv együttérző, egyben tárgyszerű bepillantást enged az indiánok mindennapjaiba. Kézzelfogható, intim közelségbe kerülnek a könyvben szereplő indián férfiak és asszonyok. Miközben a Marias folyó menti kunyhók népének érzelmei teljesebben és nyíltabban érvényesülnek, a feketeláb indiánok viselkedésében ráismerhetünk közös emberi értékeinkre. Közösek érzéseink, a szeretet és a gyűlölet, a reménykedés és a félelmek. Azonos indítékok mozgatják őket és minket, fehéreket is. Az indián is ugyanolyan, mint a fehér ember, csak a civilizáció álcája nélkül.

A feketeláb indiánok között ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 968 Ft

A feketeláb indiánok között ekönyv adatai
egyedi szavak száma 17930
ekönyv hossza 350 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Napkút Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A feketeláb indiánok között
Regisztrálok