A kalózbáró diadala

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Salgari "A Bermudák kalózai" sorozatában a két ősellenség, MacLellan és a kalóz márki újból összecsap, a tét azonban immár közelebb áll mindkettejük szívéhez...

Részlet az e-könyvből: "MacLellan bárót, a korvett parancsnokát hatalmas indok hajtotta a fregatt elcsípésére… Halifax márki a fregatton igyekezett szöktetni előle menyasszonyát, akit elrabolt a bárótól.

– Rajta!… Sortűz!… Ne engedjétek lélegzethez jutni – kiáltotta a parancsnoki hídról, s a korvett ágyúi csak úgy okádták a tüzet a menekülő után.

– A batzi városháza tornyára! – kiáltotta mérgesen a korvett főtűzmestere. – Mi az ördög van velem, hogy ma egyetlen láncos golyóm sem akarja letépni az ellenség árbocait! Mit szólsz ehhez, fiam, kis Floc?

– Azt hiszem, Sziklafejű mester, ma túlságosan sokat pipázott, s talán egy-két pohárral többet is fölhajtott a bostoni győzelem örömére! – válaszolta a gyerekképű, de izmos fiatal matróz.

– Hogy az ördögök szánkázzanak a hátadon! Hiszen egész nap nem ittam egyebet két pohár cukros víznél!

– Én úgy láttam, hogy annak a cukros víznek a fele pálinka volt…

– Akkor rosszul láttál. A poulgueni bretonok csak félbretonok, fiacskám, jegyezd meg magadnak! De most aztán ne zavarj, mert lövök!

– Csak lőjön nyugodtan, s vigye le a szárnyait annak a fregattnak. Akkor aztán a miénk.

Sziklafejű csakugyan a kezébe vette a kanócot, s még egyszer ellenőrizve a célt, éppen el akarta sütni az ágyúját, amikor a fregattról hirtelen megelőzték..."


A kalózbáró diadala ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

937 Ft

A kalózbáró diadala ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5019
ekönyv hossza 268 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Hermész Média Kft.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A kalózbáró diadala
Regisztrálok