A kard árnyékában

ebook
0 értékelés (érték: 0)

A jelen könyv témája nem maga a kard vagy annak kialakulása, hanem sokkal inkább annak használata. Japán egy ezer éves tradíció otthona, mely magában foglalja a kard egész történetét. Ez az a tradíció, mely a harcművészetek és a szamurájok életformája is volt évszázadokon keresztül, és mely azóta is fennmaradt, alkalmazkodva az új kor sajátosságaihoz. A szamurájok és a kardkovácsok közösek abban a tekintetben, hogy felismerték az ellentétek egy testbe kovácsolásának módját.

Ahogy a kardnak, úgy a harcosnak is végtelenül keménynek és szilárdnak kell lennie, de egyben rugalmasnak is, minden helyzetre felkészültnek és alkalmazkodó képesnek, ahogyan a jó kardnak is. Ez tette szinte legyőzhetetlenné a szamurájokat és rettegett fegyverüket, a katanát.

Ez a kis összegzés talán több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol, mondhatni ízelítőd ad a japán fegyveres harcművészetek csodálatos világából. A gyakorlás mikéntjével nem foglalkozik ez a könyv, de egy nagyszerű kardvívó stílus történetének bemutatásával talán segít elmélyíteni a művészet iránti tiszteletet, ami alap a gyakorlás mikéntjének megtalálásához.


A kard árnyékában ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 567 Ft

A kard árnyékában ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5667
ekönyv hossza 165 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Lunarimpex Bt.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A kard árnyékában
Regisztrálok