A papírsereglet és más történetek

ebook
0 értékelés (érték: 0)

A ​kínai származásúKen Liu a generációjának az egyik legeredetibb, legkülönlegesebb éslegelgondolkodtatóbb novellistája. Az írásai rendre rámutatnak avarázslatosra a hétköznapi dolgokban. A papírsereglet és más történetek ekivételes tehetségű szerző legjobb műveit gyűjti össze az évtizedből.

Egy fiatal férfi a távoli jövőben a kultúrája és múltja végső megsemmisülése ellen küzd a Mono no aware című történetben, amiért 2013-ban odaítélték Liunak a Hugo-díjat. A papírseregletbenegy varázslatos origami tigris döbbenti rá a főszereplőt, hogy aszeretet nem ismer határokat. Ez a novella volt az első az irodalmidíjak történetében, ami egyszerre kapta meg a Hugo-, Nebula- és WorldFantasy-díjakat, és mindmáig sokan hivatkoznak rá, hogy szívszaggatóvégkifejlete a fantasztikumot egészen új módon ábrázolja. A Jó vadászatot!című ázsiai steampunk történetben az olvasó végigkísérheti a mágiakülönböző korokhoz való csodálatos alkalmazkodását. A kötet továbbirészeiben is igazi műfajkavalkáddal találkozunk: egyaránt olvashatunkűroperát (Hullámok), Black Mirror-szerű disztópikus rémálmot (A visszatérő vendég) és szépirodalmi alkotást (A betűmágus), illetve a mágikus realizmus és az időutazás segítségével Kína történelmébe is betekintést nyerhetünk (Aki lezárta a történelmet).

A kötetet a megjelenése után 2017-ben Locus-díjjal tüntették ki.


A papírsereglet és más történetek ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 953 Ft

A papírsereglet és más történetek ekönyv adatai
egyedi szavak száma 12567
ekönyv hossza 633 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Agave
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A papírsereglet és más történetek
Regisztrálok