A sas árnyékában

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Kr. u. 42. Quintus Licinius Cato épp csak megérkezik Germániába, a római hadsereg legkeményebb alakulatának, a II. legiónak az újoncaként. A könyveket bújó fiatalember nehezen alkalmazkodik a katonaélet szigorához, és mindennek tetejébe még társai ellenszenvével is meg kell küzdenie, mikor azok megtudják, hogy kapcsolatai révén a felettesükké nevezik ki. Macro, a félelmet nem ismerő és számos csata nyomát magán viselő centurio helyetteseként Catónak mindenkinél többet kell bizonyítania az előttük álló kalandok során.

A helyi germán törzzsel vívott véres összecsapás alatt Catónak lehetősége adódik megmutatni, hogy több egy tapasztalatlan ifjoncnál. Ám ezután a katonák megtudják, hogy a hadsereg következő hadjárata egy messzi, barbár földre viszi őket: Britanniába. A nyugat felé tartó hosszú menetelés után Cato és Macro különleges küldetésre indulnak, mely egy olyan összeesküvésbe keveri őket, ami magát a császárt is megdöntheti…

Mint minden legio, a II. legio is nagyjából ötezer-ötszáz katonából állt. Az alapvető alakulat, a cen­turia nyolcvan emberét egy centurio és a helyetteseként szolgáló optio vezette. A centuriát nyolcfős szakaszokra osztották, melynek tagjai a barakkok egy-egy helyiségén osztoztak, illetve a hadjáratok idején egy sátorban laktak. Hat centuria alkotott egy cohorsot, és tíz cohors tett ki egy legiót, melyben az első cohors létszáma duplája volt a többinek. Minden legióhoz tartozott egy felderítőként és hírvivőként szolgáló lovasalakulat is, melynek százhúsz katonáját négy osztagba osztották.

A sas árnyékában ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 882 Ft

A sas árnyékában ekönyv adatai
egyedi szavak száma 7432
ekönyv hossza 466 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Gold Book Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A sas árnyékában
Regisztrálok