A varjúherceg

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Úgyszeretlek, édesapám, mint a sót! Ismerős mondat, ugye? Ezúttal azonban nem amagyar király legkisebb lánya felel így - ahogy azt gyerekkorunkbanmegszokhattuk -, hanem a török padisah legkisebb fia. Vajon az ő sorsa is úgyalakul, mint a magyar királylányé? Vagy ezúttal máshogy kanyarodik atörténet?
Kiderül dr. Zalka Csenge Virág legújabbmesegyűjteményéből.
A varjúherceg meséi ugyanis egyszerre kínáljákaz otthonosság és a felfedezés örömét. Az olvasó számára ismerős népmesék ittközölt, távoli változatai közel hozzák a világ népeit. Megmutatják, mennyihasonlóság van közöttünk, de azt is, milyen lenyűgözően sokfélék vagyunk.Hiszen Hamupipőke néha fiú, és a három kismalac kalandjai olykor erdeimanókkal esnek meg. Így még izgalmasabb!
Sorozatunk első része, aRibizli a világ végén - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek 2020-ban ÉvGyerekkönyve díjat kapott. A kalóz királylány - Nemzetközi népmesék maigyerekeknek után itt a harmadik kötet, benne ismerős ízek és a nemzetközimesekincs sava-borsa.2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írójadíjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A sorozat A kalózkirálylány című kötettel folytatódott, a legújabb kötet pedig A varjúhercegcímű kötet.
A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományostörténeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja ésfogalmazza újra közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi éstovábbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon átőrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.


A varjúherceg ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

2 361 Ft

A varjúherceg ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5614
ekönyv hossza 264 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Móra Könyvkiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A varjúherceg
Regisztrálok