A vén halász meséi és egyéb történetek

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Részlet az e-könyvből: "Fáradtan hallgattam az öreg Kohokumu szakadatlan énekét; Polinéziának prométheuszi félistenéről dalolt, cselekedeteiről és kalandjairól, Mauriról, aki elválasztotta a szárazföldet a tenger mélységeitől, felemelte a menny boltozatát, mert az emberek csak négykézláb mászkálhattak alatta, és megállásra kényszerítette a napot, hogy aztán lassabban vonuljon az égen keresztül. Úgy látszik, a nap azelőtt a hatórai munkaidő híve volt, Maui pedig a tizenkét órás munkanap felett őrködött.

– Íme, hallja Liliuokalani király meséjét Mauriról – szólt Kohokumu.

„Maui, a nyughatatlan, hurkot vetett a Napnak, és harcolt vele. A tél pedig legyőzte a Napot, és Maui legyőzte a nyarat.”

Én, a Hawaii-szigetek szülötte, jobban ismertem a hawaii mítoszokat, mint az öreg halász, bár nem volt olyan nagyszerű az emlékezetem, mint az övé, amely lehetővé tette, hogy órák hosszat mondja el énekeit..."

A kötet tartalma:

A vén halász meséi

Ah Kim könnyei

Alice gyónása

A Kanaka-öbölben

Makaloa gyékényén

Kahekili csontjai

A lábszárcsontok


A vén halász meséi és egyéb történetek ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

465 Ft

A vén halász meséi és egyéb történetek ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5623
ekönyv hossza 186 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Hermész Média Kft.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: A vén halász meséi és egyéb történetek
Regisztrálok