Alvó emlékek

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Egy férfi barangol Párizs utcáin.Ismerős környéken jár – az előtt a ház előtt valamikor napokon át várt egylányra, aki soha nem bukkant fel. Ott egy kávézó, ahol kora reggelente mindigugyanazzal a fiatal nővel találkozott. Két sarokkal arrébb egy okkultistairodalmat árusító könyvesbolt, amelyben ő is gyakran megfordult.

Az ismerős helyek megannyiemléket idéznek fel egy ködbe vesző, elmosódott múltból. Egy hajdani, avilágban elveszetten ődöngő, önmagát kereső fiatalember találkozását hat nővel.Kik voltak ezek a nők, és mit jelentettek a fiú számára? Nem tudni. Csak acímüket és ötüknek a nevét őrzi egy notesz. A hatodik névtelen marad, mertgyilkosságot követett el, és fiú segített neki a fegyver eltüntetésében és amenekülésben. A fiú, aki maga is szüntelen szökésben volt az élete, a valóságelől. Ám ez a hat cím és öt név most, évtizedek elteltével olyan, mint egyirányjelző tábla, amelyet követve az eltűnt idő nyomába eredhet, ésfeltámaszthatja a múltat. És akkor talán arra is rájön, kicsoda ő valójában.

Az irodalmi Nobel-díjas PatrickModiano legújabb, titokzatos alakokkal benépesített, sejtelmes hangulatúregényében a hatvanas évek Párizsának helyszínei és szereplői elevenednek meg.Mint egy éber álomban, úgy tűnnek fel az egykori fiatalember életénekmozaikszerű epizódjai az emlékezés egy-egy röpke pillanatra felvillanófényében, hogy azután rögtön újra alámerüljenek a feledés homályába. Vajon mindezcsak a képzelet játéka? Vagy az emlékezet káprázata? A lenyűgöző atmoszférájú,az álom és a valóság határmezsgyéjén mozgó regényben Párizs korabeli térképénegy emberi életút rajzolódik ki, és egy emberi sors rejtélye vár megoldásra.

Alvó emlékek ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 372 Ft

Alvó emlékek ekönyv adatai
egyedi szavak száma 3159
ekönyv hossza 76 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Tarandus
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Alvó emlékek
Regisztrálok