Arany, tömjén, mirha

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Gárdonyi​Géza Arany, tömjén, mirha című kötete 1924-ben jelent meg először, NémethJózsef Könyvkereskedése kiadásában. Az azóta eltelt évek alatt szintefeledésbe merültek ezek a novellák, amelyek egykoron az ifjúság számáraíródtak. A karácsonyi ünnepkör hangulatát idézi valamennyi elbeszélés, és azadventi várakozásban telő időszak komoly tartalommal töltődhet meg általuk.„Az én aranyom nem a hegyek bányáiból való; Az én tömjénem nem Arábiaillatfáin termett; Az én mirhám nem testi sebeket enyhít; De csak oda viszem,ahová a Napkeleti Három” – írja Gárdonyi az Előszóban.

Ennek szellemében, írói, emberi hitvallásának megfelelően sorakoznak akötetben a két ciklusba rendezett, evangéliumi jeleneteket földolgozó, szépmesék. Bibliai történetek elevenednek meg az első rész írásai nyomán (Máriakincse; Karácsony a názáreti házban; Jézus és a gyermek; A szamaritánusálma), míg a második rész, huszadik századi meséi, az egykori csodáktovábbéléséről adnak hírt (Két notesz; Egy kép története; Csordásékkarácsonya). A karácsonyvárás időszakát – korosztálytól függetlenül – széppétehetik a lírai hangú elbeszélések.

Arany, tömjén, mirha ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

394 Ft

Arany, tömjén, mirha ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5505
ekönyv hossza 161 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Adamo Books
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Arany, tömjén, mirha
Regisztrálok