Az espani bankrabló

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Száz kiló lopott pénz, húsz év és egy kisvárosi detektív

Az évszázad bankrablását 1972. március 6-án hajtották végre New Yorkban. Alig fél óra kellett hozzá, hogy Tim Pataky és George Draxler átpakolja a pénzt egy málhazsákba, majd kisétáljon az épületből. Sofőrjük, Thomas Berger egy pillanatra lehúzódott, a rablók beszálltak, és elindultak a 3,6 millió dolláros zsákmánnyal.

Draxlert még aznap elkapták a rendőrök, huszonegy évre börtönbe került. Berger másnap önként jelentkezett, nyolc évet ült. Pataky eltűnt, ahogy a pénz is.

1994. tavaszán a provence-i Espan golfpályáján egy hullát találnak, aki minden bizonnyal nem természetes halált halt... Nem sikerül azonosítani, azonban a nála lévő diktafon alapján a rendőrök tudják kit keresett: Thomas Bergert, aki mostanra jómódú hoteltulajdonos Dél-Franciaországban, és éppen a pályán játszott, amikor a holttest előkerült. A nyomozást rábízzák a helyi rendőrség fiatal felügyelőnőjére, Antoinette Tinhanra, akinek az eddigi legkomolyabb ügye egy könyvtári lopás volt. Most viszont nem csak arra kell fényt derítenie, hogy ki követte el a gyilkosságot, hanem arra is, hogy mi köze a golfklubban talált tetemnek egy huszonkét évvel korábbi bankrabláshoz, a kámforrá vált Tim Patakyhoz, és nem utolsó sorban a rég tovatűnt dollármilliókhoz.

Berger valóban jó útra tért? Esetleg ő ölte meg az ismeretlent, mert olyat tudott róla, amely nem lenne jó, ha kitudódna? Tinhan kiderítheti, hogy mi történt. De ha sikerül neki, vajon mit kezd majd az igazsággal?

Az espani bankrabló ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

3 936 Ft

Az espani bankrabló ekönyv adatai
egyedi szavak száma 6948
ekönyv hossza 363 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Álomgyár Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Az espani bankrabló
Regisztrálok