Barátnők

ebook
0 értékelés (érték: 0)

2008, Ősz. Egy csopaki villa Balatonra néző terasza. Két idős férfi. Az asztalon diktafon. A már súlyosan beteg ember egy kéréssel fordul barátja felé: írja meg első fiatalkori kalandját. 1959. Egy fiú és két lány. 19 évesek. Három, még kialakulatlan egyéniség… A bennük megbúvó lehetőségek… Tervek, elképzelések, vágyak… András (Imádja a nőket. Az élet kegyes hozzá. A hétvégeken buli buli hátán. A nyugati magnón a legújabb számok. A fő hangsúly a biológiai tényezőkön.) egy éve Miskolcra jár. Nórának udvarol (Nóra felnőtt testben egy gyermek. Szép és okos, maximalista, ugyanakkor elfojt, sodródik, eltéved, bizonytalan, szorong… Élete nagy részét végig kíséri a gátlás, a rossz döntés.), aki, pechére, bemutatja a barátnőjét. Éva (Minden lépése önálló, szabad akaratából születik. Pragmatikus. Tudja, mit akar… Bízik nőiségében. Tántoríthatatlan. Hűséges az emlékeihez.) azonnal felkelti András érdeklődését, aki egy pesti bulira hívja a lányt. Egymásba szeretnek. A lány viszonthívja a fiút. Az együtt töltött hétvége szignifikáns pillanata – „Nemcsak szeretkezni jó veled”, mondja a fiú – a továbbiakban meghatározza a két szerelmes sorsát. Döntési kényszer: Menekülni vagy maradni? Éva Svájcba, Nóra Ausztráliába disszidál. András marad. A történet befejezéseként András átadja az írónak Éva búcsúlevelét és Nóra naplóját. Az elbeszélés elkészül, de mielőtt András a kéziratot elolvashatná, meghal. A szerző a sztorival magára marad. Hezitál. Úgy dönt, hogy befejezésül ír egy fikciót.
Néhány hónappal később az író meglátogatja a Csopakon élő fiatal házaspár nőtagját, Ágnest. (A fiatalasszony nyugodt, provinciális életet él Csopakon. Szerény. El és befogadó. Mindenre nyitott. A munka megszállottja. Gyermekszerető.) Családias légkört és egy újabb gyermeket talál. A férj távozása utáni beszélgetés aztán gyökerestől megváltoztat mindent. A fiatalasszony egy nem mindennapi sztorit mesél, mely a regény folytatására ösztönzi a szerzőt. Megírja a döbbenetes, egyben tüneményes befejező részt. Megjelenik a könyv. A könyvhéten váratlan fordulat következik. A már hazatért Nóra az új kiadású könyvek recenziói között felismeri saját történetüket. Beáll a dedikálásra várók sorába. Kiderül, barátnője hívására Nóra Svájcba költözik. Röviddel azután meghívás érkezik Genfből, ahol a két idős barátnő beavatja az írót a múltjukba: mint is élték meg fiatalkori kalandjukat, kényszerű elválásukat, mi is történt 50 év alatt… Hazatérése után a szerző egy véletlen folytán ismeretséget köt András egyetlen fiúgyermekével. A fiatalemberen keresztül belép a képbe András harmadik, elvált felesége, Mónika. (Korán érő alkat. Elszánt, szókimondó. Őrző. Tréfamester. Nem sértődős. Magában hordozza a vezetésre való képességet. Szenvedélyes. Hűséges. Szerelmes típus.) Ágnes és Mónika összeismerkednek. Elválaszthatatlan barátnők lesznek. A szerző jóvoltából Nóra és Éva e-mailen keresztül folyamatosan értesül a regény harmadik részének fejleményeiről. Vágyuk megismerni a két barátnőt, ezért az íróval együtt meghívják őket karácsonyra Genfbe. Két gépkocsival elindulnak. A regény főszereplői Luzernben találkoznak. Együtt a négy barátnő. András barátnői. Nóra és Éva erre a különleges alkalomra vártak. Valami nagy-nagy meglepetésre készülnek. Egy kis svájci szállóban töltik azt a különleges, utolsó éjszakát, ahol a szerző megismerheti Mónika egyedülálló, kivételes élettörténetét. Aztán reggel, az egyre erősödő havazásban, három gépkocsival elindulnak Genf felé…
A „Barátnők” a második regényem. Cselekménye szórakoztató, felkavaró és megrendítő. A négy különböző karakterű női szereplővel – Erosz sugallatára – az elveszett Szép nyomába eredünk. „Ignato nulla cupido”… Gyönyörködtetés. Történetük remek alkalom érzelmi intelligenciánk, hangulatunk táplálására, izgalomba hozására. Látni a másik szemével, hallani a fülével, és érezni szíve szerint… Az elbeszélés az illúzió és az életből merített valóság finomötvözetéből készült empirikus mű. Szépirodalom? Romantikus regény? Fikció? Döntse el az olvasó.

Barátnők ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

780 Ft

Barátnők ekönyv adatai
egyedi szavak száma 13209
ekönyv hossza 772 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Publio Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Barátnők
Regisztrálok