Dentaku

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Vasi Szabó János negyedik novellás kötetét tartja kezében az olvasó. A könyvben sorjázó történetek a korábbiakhoz hasonlóan széles spektrumát mutatják be a zsáner témáinak: az alternatív történelemtől, a mágikus realizmuson, spekulatív fikción, kalandos történeten át a pikareszkig.

A szórakoztatás mellett kérdéseket generálnak: Miért teremtünk hierarchiát? Miért a magasan fejlett ember dolgoz ki hierarchikus modelleket? Mit is jelent kiűzetésünk az Édenből? (Orbitsville), Feltehetünk-e mindent egyetlen lapra? A visszahúzódó, félénk, kapcsolatrendszerét minimumra redukáló, “túlélő-típusú” embert kiragadhat-e egyetlen tényező a mindennapiságból? Hasznos-e, kell-e - a csoda - illetve: miféle embernek, miféle világnak kell a csoda? Hányféle módon torzulhat el egy totális diktatúra embereinek élete? Hogyan terheli a emberi kapcsolatokat? Átláthatunk-e egyáltalán minden, ezzel kapcsolatos problémát? (Donomágiában lemegy a nap) Milyen lehet az élet egy olyan Magyarországon, ahol nem volt rendszerváltás, Észak-Koreához, Kubához hasonlóan marad a régi rend? (Kallocsány trilógia). Vagy a kötet leghosszabb írását olvasva: utópia vagy épp antiutópia a Thulcandra jövő víziója?

Ezekre a kérdésekre nem kapunk egyértelmű választ, mert az ellenpontozással az író a látszatát is kerüli valami didaktikus allegóriának: a szerző uralmi törekvésének; a nyájas olvasónak meghagyja a döntés szabadságát.

A Dentaku című kötet kaleidoszkópszerű választéka, egytől egyig olvasmányos, szépirodalmi stílusban megírt próza (nem meglepő, hogy az elmúlt évtizedben neves irodalmi, művészeti és publicisztikai médiumokban jelentek meg).

Dentaku ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 180 Ft

Dentaku ekönyv adatai
egyedi szavak száma 9759
ekönyv hossza 230 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Ágenda Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Dentaku
Regisztrálok