Dorian Gray arcképe

ebook
0 értékelés (érték: 0)
Oscar Wilde e regényével vált ismertté és elismertté, egyesek szemében a kor botrányírójává. A címszereplő Dorian Gray: ártatlan, irigyelt szépségű fiatalember, akit újdonsült barátja eltérít addigi életétől, bevezeti a társasági élet önző, élvhajhász világába. A szépségére ráébredő Dorian az örök fiatalságért a lelkét is eladná. Vágya teljesül, s félelmetes átalakulás kezdődik, melyben a vonzó fiatalemberről készült portré lesz a lélek változásának tükörképe.

A regényből számos idézet vált szállóigévé, és sokan feldolgozták a művet. Az egyik első adaptációja Az élet királya című film volt 1918-ban – a később horrorfilmek vámpírszerepeiben világhírűvé vált – Lugosi Béla főszereplésével, míg csaknem száz évvel később Ben Barnes, Rebecca Hall és az Oscardíjas Colin Firth keltették életre a filmvásznon a klasszikus történetet.

Kosztolányi Dezső fordításának most először megjelenő átdolgozott kiadása az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának második kötete.
Dorian Gray arcképe ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 063 Ft

Dorian Gray arcképe ekönyv adatai
egyedi szavak száma 7295
ekönyv hossza 316 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Alinea Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Dorian Gray arcképe
Regisztrálok