Drezdai szerelmek - Volt egyszer egy NDK

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Felhőtlen diákéveket idéznek fel a kötet történetei. A fiatalok először tapasztalják meg, hogy senki nem szól bele döntéseikbe, és úgy alakítják életük rendjét, ahogy nekik tetszik, vagy ahogy képességeik szerint futja.

Zajlik az egyetemi diákélet, minden furcsaságával, szélsőségével, könnyedségével és gyötrelmével, a két sarokpont: a vizsgaidőszak próbái és a szerelem utáni hajsza között. A tökéletesen felszabadult német nők egyenrangúak a társadalom minden szférájában, így a szerelemben is. Aktivitásuk és érdeklődésük motivációi sokszor érthetetlenek egy frissen odakerült magyar fiatalember számára, de a kölcsönös vonzódás mindent felülír. A prosperáló állam átpolitizált légkörében töretlen lendülettel zajlanak a flörtök és románcok.

A korszak: a 70-es évek, a helyszín Drezda, az egykori fejedelmi székhely, de aztán már a Német Demokratikus Köztársaság magasan fejlett ipari és múzeumvárosa. Drezda, az Elba csodálatos gyöngykupolája, ami nehezen fogad be, de később már nehezen ereszt el, amitől megválni nehéz, s ha mégis megteszi a végzős diák, ezerszer megbánja.

A kötet 13 könnyed és keserédes, fordulatos és pergő novellája idillikus és mozgalmas miliőt idéz fel: külföldiként helyt állni egy korlátok közé szorított világban, a valaha létezett NDK-ban.

Drezdai szerelmek - Volt egyszer egy NDK ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 567 Ft

Drezdai szerelmek - Volt egyszer egy NDK ekönyv adatai
egyedi szavak száma 0
ekönyv hossza 0 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Jurotissu Kft.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Drezdai szerelmek - Volt egyszer egy NDK
Regisztrálok