Egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások

ebook
0 értékelés (érték: 0)
Az egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások jelentősen megváltoztak a 2012-es év elején. A könyv alapvető célja a megváltozott szabályozások áttekintése, értelmezése, magyarázata, az összefüggések bemutatása. Részletesen elemzi a 2012. január 1-jén hatályba lépett új rendelkezéseket, valamint az azt követően életbe lépett további változásokat is. Elemzi a megváltozott munkaképességre és rehabilitációs járadékra vonatkozó szabályokat, a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény alapján járó pénzbeli ellátásokat, a mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeit, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási támogatását, a baleseti táppénz, baleseti rokkantsági nyugdíj rendszerét. A könyv öt fejezetre tagolódik: - Általános alapelvek - Egészségkárosodáshoz kapcsolódó társadalombiztosítási ellátások - Egészségkárosodáshoz kapcsolódó szociális járadékok, járadék jellegű ellátások - Fogyatékossághoz, súlyos vagy tartós betegséghez kapcsolódó egyéb ellátások, támogatások, kedvezmények - Közlekedési kedvezmények, támogatások Felhívja a figyelmet az egyes ellátási formák közötti összefüggésekre, az anyagi jogi szabályokon kívül az eljárásjogi szabályokat is ismerteti, rengeteg példával, számos táblázattal és folyamatábrával teszi könnyebben érthetővé az egyébként igen összetett, nehezen áttekinthető joganyagot. Ajánljuk kiadványunkat
  • azoknak az orvosoknak, akiknek a jogszabályok alapján feladatuk az egészségkárosodás megállapítása és igazolása,
  • a szakigazgatás és az önkormányzatok rendszerében dolgozó jogászoknak,
  • a szociális igazgatásban dolgozó ügyintézőknek, akik az ellátásokkal kapcsolatos ügyintézésben közreműködnek,
  • a szakirányú képzésben résztvevő hallgatóknak
  • és természetesen azoknak a témakör iránt érdeklődő betegeknek, akik maguk is érintettek, és megpróbálnak eligazodni a szabályozás útvesztőjében.
A könyvsorozat további kötetei: Összehasonlító egészségügyi jog
Egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

3 720 Ft

Egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások ekönyv adatai
egyedi szavak száma 8349
ekönyv hossza 574 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Wolters Kluwer Kft.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások
Regisztrálok