Étvágy

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Jamal Ouariachi 1978-ban született holland anyától és marokkói apától. Az Amszterdami Egyetemen tanult pszichológiát, majd évekig online terapeutaként dolgozott. 2010-ben jelent meg első regénye, a De vernietiging van Prosper Morèl. Második regényét, a Tendernesst több rangos irodalmi díjra is jelölték. Az Étvágy című regénnyel 2017-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

„Négy adag, minimum.
Erre gondol, miközben kikotorja a rizst a lábosból a szemetes fölött. Összetapadt, túlfőtt szemek. Most, hogy elütött éhével nézi: mint egy kukaccsalád. Mellkasában mégis gyufalángnyi boldogság lobban.
A luxus nem a szükségesben, hanem a fölöslegesben rejlik. A lábos­ból a maradékot kitessékelő fakanál tompa gongütése. Nem, másról van szó. A mozdulatok nemtörődömsége. Ételt kidobni: jó. Gondolj Az Éhező Kisgyerekekre! – Nem, most egy pillanatra nem gondol Az Éhező Kisgyerekekre. Semmi köze Az Éhező Kisgyerekekhez.
Aurélie egyetlen kisgyerek iránt érez felelősséget, aki most odafönt alszik.”
(Részlet a regényből)

Aurélie boldogan éli a gyermeket nevelő televíziós riporterek hektikus életét, amikor egyszer csak minden felbolydul körülötte. Telefonhívást kap régi szerelmétől, Alexandertől, a segélyszervezeti világ hajdani ikonjától, akivel kapcsolata akkor ért véget, amikor tíz évvel azelőtt a férfit váratlanul lecsukták. Aurélie képtelen ellenállni a kísértésnek, hogy utánajárjon, mi történt valójában, így hát elkezd riportkötetet írni a férfiról. A munkafolyamat során feltárul előttünk e két ember rendhagyó kapcsolata, és mi magunk is hatása alá kerülünk az egyszerre vonzó és taszító Alexandernek, saját bőrünkön tapasztalva meg a narcisztikus határsértés lélektanát.

Wekerle Szabolcs
1973-ban született Budapesten. Műfordító és újságíró, a Magyar Hang hetilap szerkesztője. Tanulmányait az ELTE-n végezte, első holland fordítása 1997-ben jelent meg, azóta közel negyven könyvet fordított, köztük a holland irodalom olyan klasszikusait, mint Harry Mulisch, Tonke Dragt, Guus Kuijer, vagy éppen Arnon Grunberg.

Étvágy ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

2 520 Ft

Étvágy ekönyv adatai
egyedi szavak száma 16691
ekönyv hossza 836 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Vince Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Étvágy
Regisztrálok