Hogy el ne tévedj

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Modiano legújabb, 2014 őszénmegjelent regényének főhőse Jean Daragane író, aki egy pályaudvaron elveszíti atelefonos noteszát. Pár nap múlva felhívja egy férfi, Gilles Ottolini azzal,hogy megtalálta a noteszt, és szeretné visszaszolgáltatni. A másnapi találkozónOttolini egy barátnőjével, Chantallal jelenik meg. Bevallja, hogy végiglapoztaa noteszt, s szeretne információt kérni az abban szereplő egyik férfiról, GuyTorstelről, akinek a nevével egy régi gyilkosságról szóló újságcikkbentalálkozott, s most könyvet szeretne írni erről az 1951-ben történt bűnügyről.Daragane azonban nem emlékszik Torstelre.

Másnap Chantal találkozóra hívjaDaragane-t, és ad neki egy dossziét, benne az Ottolini által a gyilkosságrólösszegyűjtött, részben rendőri forrásokból származó anyag fénymásolatával. Azegyik lapon az írónak szemébe ötlik egy lóversenypálya neve, ahol egyszer régenő is megfordult, s ahol találkozott egy férfival, akit az előtörő emlékeknyomán Torstelként azonosít be – ám nem sokra emlékszik vele kapcsolatban. Aztánújabb ismerős neveket talál a dosszié lapjain: anyjáét, aki Torstelismerőseként szerepel az anyagban, Roger Vincent-ét és Annie Astrand-ét, akiketgyermekkorában ismert meg. Rábukkan egy fénykép másolatára is, amely rólakészült 1952-ben, gyerekkorában, amikor egy ideig Annie volt az egyikgondviselője. A fotó eredetije útlevélképnek készült, mert annak idején Annie agondjaira bízott gyerekkel együtt akart külföldre szökni a rendőrség elől. Akönyv azoknak a napoknak a felidézésével zárul, amikor Annie magával viszi agyermek Daragane-t az olasz határ közelébe, ám végül a fiúcskát magára hagyva,egyedül próbál meg átjutni Olaszországba...


Hogy el ne tévedj ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 372 Ft

Hogy el ne tévedj ekönyv adatai
egyedi szavak száma 3623
ekönyv hossza 131 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Tarandus
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Hogy el ne tévedj
Regisztrálok