II. Edward

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Christopher Marlowe korban és művészetben Shakespeare közvetlen elődje – sőt, egyes összeesküvés-elméletek szerint ugyanaz az ember. Életét és legfőképpen halálát számos legenda övezi; úgy tartják kém volt, eretnek, varázsló, párbajhős, hamisító. Művei között találunk verseket, műfordításokat, a színtársulatok pedig sikerrel játszották drámáit.

Utóbbiak közül a II. Edward tipikus ""történelmi darab"", vagy ahogy magyarul nevezik őket: királydráma. A művet méltán sorolhatjuk/sorolhatnánk Shakespeare ilyetén darabjai közé; Marlowe mind karakterábrázolás, mind történetvezetés, mind verselés szempontjából felveszi a versenyt híres utódjával, s nem marad el tőle a mű tartalma, mondanivalója terén sem.

A színdarab II. Edward király külpolitikai válságokkal, belviszályokkal tarkított uralkodásának történetét dolgozza fel, bemutatva a királynak a környezetében levő emberekhez fűződő személyes viszonyait is.

A történelmi darab mint színházi műfaj már létezett korábban is, ám lényegében a II. Edward tette azzá, aminek ma ismerjük: Marlowe megteremtette a kapcsolatot a történelem és a tragédia között, ami ezután meghatározóvá vált a korszak színdarabjaiban.

II. Edward ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

472 Ft

II. Edward ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5899
ekönyv hossza 173 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: AD-Translate
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: II. Edward
Regisztrálok