Jakub könyvei

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Olga Tokarczuk Nobel- és Man Booker International-díjas lengyel író 1962-ben született Sulechówban. Pszichológiát tanult a Varsói Egyetemen, egy ideig terapeutaként dolgozott. Regényíróként 1993-ban debütált, s csakhamar hazája egyik legolvasottabb szerzője lett. 
Magyarul megjelent kötetei: Az Őskönyv nyomában (2000), Sok dobon játszani (2006), Őskor és más idők (2011), Nappali ház, éjjeli ház (2014), Bizarr történetek (2019), Hajtsad ekédet a holtak csontjain át (2019), Az elveszett lélek (2021), Nyughatatlanok (2021).

A 18. század közepén Délkelet-Lengyelországban felbukkan egy fiatal, jóképű, karizmatikus zsidó, Jakub Frank. A távoli Szmirnából érkezett jövevény tanításai gyorsan megosztják a zsidó közösséget. Egyesek eretneket látnak benne, mások megváltót – hamarosan elkötelezett híveket gyűjt maga köré, s arra jut, hogy a kereszténység (formális) felvételén keresztül vezet az út az üdvösséghez. Zsidó eretnekmozgalmában ezért katolikus egyházi vezetők és főnemesek is meglátják a fantáziát: Lengyelországé lehet a zsidók tömeges megtérítésének érdeme.
A 2014-ben megjelent Jakub könyvei nem csak terjedelmét tekintve foglal el kivételes helyet Tokarczuk alkotói pályáján. A komoly elő­tanulmányok után, hét évig készült nagyregény szereplői egytől egyig történelmi figurák. A sok szálon futó regény végigkíséri Jakubot és híveit nagy utazásukon Török­országtól a podóliai kunyhókon át a főúri, sőt császári palotákig, gazdag képet adva a korról, a soknemzetiségű Lengyel­országról, a felvilágosodás szellemi erjedéséről és az emberi viselkedés és gondolkodás útjairól.

Körner Gábor 1969-ben született, az ELTE-n végzett lengyel és ukrán filológusként. 2011-ben József Attila­­díjat kapott. Többek között Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk, Witold Gombrowicz, Stanisław Ignacy
Witkiewicz, Szczepan Twardoch, Jurij Andruhovics és Szerhij Zsadan műveit fordította.

Jakub könyvei ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

4 720 Ft

Jakub könyvei ekönyv adatai
egyedi szavak száma 17589
ekönyv hossza 1332 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Vince Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Jakub könyvei
Regisztrálok