Kolja, a nép ellenségének fia

ebook
0 értékelés (érték: 0)

A kommunista diktatúra, szerelem kontra kötelesség, 1956, a magyar intelligencia és Nagy Imre. „Nem tudtam letenni. Lehetetlen volt letenni.” – mondják az olvasók. Egy évszázad dióhéjban.

1956-ban,nyári szünidőre utazva, Moszkvában, egy akkor 31 éves fiatalember nyitott be a kétszemélyes kupéba. Kovács Nyikoláj Nyikolájevicsként mutatkozott be. Kiderült, hogy a 19-es Kommün egyik vezetőjének a fia. Édesapja Párizsig menekült, ő ott született, majd Moszkvába mentek, a kommunizmust építeni.Édesapját - a Kommün másik 60 vezetőjével együtt - főbelőtték, Édesanyja osztrák útlevéllel elmenekült, de nem tudta magával vinni, mert az Édesapja útlevelében szerepelt. Egy orosz asszony nevelte fel, dacolva a szörnyű bélyeggel,amit a rendszer Koljára sütött: a nép ellenségének fia.Nem tudott magyarul, megkért, hogy tolmácskodjak Édesanyja és őközte.

Édesanyja itthon férjhez ment, Kolja azt se tudta, kihez, mígnem kibökte, hogy Beni nevű művészhez. Így kerültem Ferenczy Béni művész-körébe, és élvezhettem Hatvany Lajos, Pilinszky János, Nagy László, Juhász Ferenc és a később mártírhalált halt Nagy Imre társaságát. A novella témája - egy évszázadot átívelve - a sztálini terror, 1956, az emberi tartás, szerelem és kötelesség.

Kolja, a nép ellenségének fia ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

ingyenes

Kolja, a nép ellenségének fia ekönyv adatai
egyedi szavak száma 4442
ekönyv hossza 95 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Magánkiadás
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Kolja, a nép ellenségének fia
Regisztrálok