Mesék az írógépről

ebook
0 értékelés (érték: 0)

A 8 Órai Újság New York-i tudósítása szerint statisztikát vettek föl arról a regényben és színpadon elburjánzott esetről, hogy a bankvezér hány esetben veszi feleségül a gépíró kis-asszonyt, aki olyan szegény, mint a templom egere.... a Wassor College diákjai kimerítő ankétot rendeztek a kérdésben, feldolgozták az utolsó hatvan esztendő minden beszerezhető adatát s a kutatás eredménye röviden az, hogy az írógépről szóló és ehhez hasonlatos történetek olyan ritkaságok, hogy kisebb főnyereményszámba mennek, de a valóságos élet gépezetének egészen kivételes rugói - írta Hevesi Sándor 1933-ban, a Budapesti Hírlap hasábjain.

Márpedig ha így van, akkor az éppen 150 éve született Szomaházy István sokszor lenézett regénye igazi ősforrás: számos (későbbi) magyar film és lektűr ebből a motívumból táplálkozott. Korda Sándor pedig még 1916-ban megfilmesítette. Ráadásul a 20. század első éveiben - s talán azóta sem volt hozzá hasonló sikerkönyv. Több százezer példányban jelent meg és fogyott el, és nem véletlenül. A regény ma is élvezetes, szórakoztató, olykor kellemes humorú olvasmány, remek kikapcsolódás. Mint egy jó mozi.

Mesék az írógépről ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

787 Ft

Mesék az írógépről ekönyv adatai
egyedi szavak száma 4541
ekönyv hossza 150 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: K.u.K. Könyv- és Lapkiadó Kft.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Mesék az írógépről
Regisztrálok