Mohamed

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Mohamed életrajzát kétszáz évvel a halála után vetették csak papírra – méghozzá politikai indíttatásból. Muszlim fejedelmek rendelték meg az életrajzot saját helyzetüket biztosítandó, hatalmukat megerősítendő, s a keresztény Jézussal szembeállítható saját megváltó-figurát teremtendő. Az ellentmondásos kép azonban ezzel együtt is egy radikális változásokon áteső, pszichés problémáktól szenvedő embert örökített meg.
Hamed Abdel-Szamad, egy szunnita imám fia, egyetemi évei alatt a Muszlim Testvériség tagja, kiábrándult egykori hívő, egyetemi kutató és iszlám-szakértő könyvében úgy tárja elénk Mohamed életét, hogy abból megérthetjük, miként nőhettek ki a Próféta hagyatékából a mai napig végzetes hagyományok, s miért lehetséges, hogy a radikális iszlamisták ugyanúgy „joggal” hivatkozhatnak Mohamedre, mint a világi, integrálódott muszlimok.

Mohamed ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 961 Ft

Mohamed ekönyv adatai
egyedi szavak száma 6726
ekönyv hossza 309 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Magánkiadás
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Mohamed
Regisztrálok