Összegyűjtött versek 1965-2013

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Benyó Judit verseit valami elragadtatás jellemzi, amelyet legszívesebben himnikus érzékiségnek neveznék.

A hasonlatok eredendő női őszinteséggel magasztalják a férfit, nem mindig intellektuális társként, hanem egy megcsodált test örömet keltő más nemű ember bevallott igézetében, az antik, görög lírát, a Bibliát, az Énekek énekét idéző szellemben.

A paradicsomi vagy a bukolikus önfeledtségre a modern élet persze csak pillanatokra, epizódszerűen ad alkalmat, de az ilyen pillanatok ismeretében az élmény megismételhetővé, föltámaszthatóvá válik, legalább a teljesség vágyának, az éden visszakívánásának formájában.

Kifejezésmódjának szükségszerűen ehhez a fölfokozott és egyre nehezebben megközelíthető életeszményhez kell idomulnia, költészete alapvonása a stilizáció. Kilép a ma használatos köznyelv, a lírában is divatos prózaiság közegéből, színekben gazdagabb, érzelmileg dúsabb, emelt hangerejű költészetre törekszik.

Összegyűjtött versek 1965-2013 ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

314 Ft

Összegyűjtött versek 1965-2013 ekönyv adatai
egyedi szavak száma 6156
ekönyv hossza 221 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Book and Walk ekönyv Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Összegyűjtött versek 1965-2013
Regisztrálok