Riadalom a filmvárosban

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Cinecittá - az itáliai Hollywood a színtere a kibontakozó cselekménynek. A mozi vásznára már sok detektívtörténetet vetítettek, de Angelis azonban fordított egyet a dolgon: bravúros ötlettel olyan detektívregényt írt, amelynek színhelye a film műhelye: a stúdió. A mozgalmas, tarka világ reflektorfényében a főszereplő, akinek a szerepe szerint ki kell innia a méregpoharat, holtan terül el a földön. "Soha senki még ilyen nagyszerűen nem játszotta el a halált!" - morajlik az álmélkodás a stúdióban, de csakhamar rádöbbennek az igazságra: a darab hőse csakugyan mérget ivott. Öngyilkos lett vagy megmérgezték? - támad fel a kérdés, amikor betör az új rémület a stúdióba: a darab rendezőjét, a nagy tehetségű, kegyetlen zsarnokot ugyanabban az időben holtan találták egy távoli lakás előszobájában. Így indul ez a történet, amelynek szövevényében szerelem, bosszú, művészi vetélkedés, a tragikus filmbe fektetett százezrek sorsa bonyolódik össze. Csupa izgalom, csupa lüktetés minden újabb fejezet, amelyben a megriadt filmváros rejtelmének megoldásához vezeti az olasz író forró temperamentuma az olvasót.

Részlet az e-könyvből: "A szálló télikertjének egyik sarkában tizenketten éltek.

Tizenkét olyan férfi és nő, akik a világ távoli részeiről jöttek vagy fértek ide vissza. Csupa elsőrendű filmcsillag, a nemzetközi filmművészet ragyogó sztárjai.

Ide, a szálló télikertjébe Giucé Caienni és Michcluccio Vernieri megszámlálhatatlan milliói meg Vassili Boldviski akarata gyűjtötte egybe őket. Ez a két hatalmas erő hozta létre az "Acidalia Film Társaságot" is. S hogy ezek a milliók csakugyan megvoltak, ebben senki sem kételkedhetett a szinte szokatlanul magasan megállapított fizetések és annak a fejedelmi palotának a megvásárlása után, amelyben a társaság irodáit, tisztviselőit és technikusait helyezték el.

A palota Rónia belsejében, előkelő, csendes kis téren épült, jókora márványudvarral, amelynek padozatkockái valaha nyilván hercegek és bíbornokok lépteitől visszhangoztak. De talán éppen ez a hideg előkelősége volt az, ami a legkevésbé tetszett Vassili Boldviskinek, a világhírű rendezőnek, aki kiváló tekintély volt ugyan a maga szakmájában, de alapjában véve durva és erőszakos ember hírében állott. Ez volt az oka aztán, hogy az első filmek előkészületei közben ő maga nem is igen járt el a palotába, hanem meghagyta a két pénzembernek és a "premier plan" szereplőinek, várjanak reá az Excelsior szálló télikertjében, ahol ő maga s még néhány sztár lakott."


Riadalom a filmvárosban ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

701 Ft

Riadalom a filmvárosban ekönyv adatai
egyedi szavak száma 4497
ekönyv hossza 184 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Hermész Média Kft.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Riadalom a filmvárosban
Regisztrálok