Sipulusz - Adél

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Hatszáztizenhétnyakkendőt vásároltam Propperfi Adolf rövidáru-kereskedésében két hónapleforgása alatt. A kereskedés állt Propperfi Adolfból, Propperfi Adolfnéból,egy kisasszonyból és egy inasból. Kivülök a rövidáruk tömege volt jelen azüzletben, - rövidebb árukat láttam már életemben, de többet nem egyrakáson.
Annak, hogy én Propperfi Adolfnál hatszáztizenhét nyakkendőt vásároltam,megvan a maga oka. Őrülten szerelmes voltam Propperfi Adolfnéba. Azasszonynak vöröses haja, az arcán négy szeplője és a nyakán egy lencséjevolt. Különösen ez a lencse, mint az üvegből való a napsugarakat, egy pontragyüjtötte össze szerelmemnek különben meglehetősen szétágazó sugarait: és eza pont az asszony volt.
Mikor legelőször a boltba léptem, azonnal megtetszett az asszony.Eredetileg tyukszemgyürüt akartam venni, de a kezdődő szerelem oly hirtelenidealistává tett, hogy nem mertem oly prózai tárgygyal kirukkolni ésibolyaparfümöt kértem. Mikor kifizettem, az asszony rámnézett és igy szólt:
- Nyakkendőt nem parancsol?
- De kérek.
Nem tudtam ellentállani. Azonnal megvettem három darab nyakkendőt. És jövőmképe sötéten rajzolódott elém. Eszembe jutott, mikor egy tejcsarnokikisasszonyba voltam szerelmes. Reggelre tejet ittam. Villásreggelire tejetittam. Ebédre tejet ittam és rá fekete kávé gyanánt, tejet ittam, csakhogy őtláthassam. Lassanként egészen átváltoztam. Ha valaki a lábamra lépett,bocsánatot kértem, ha párbajra hivtak, kijelentettem, hogy elvből nem verekszem,arra meg éppen nem voltam rábirható, hogy valakit én provokáljak. Átkozottulmeggyávultam és elszelidültem. De természetem teljesen megváltozván,eltejesedvén, szerelmemből is aludttej lett és erre otthagytam a boltot.Otthagyván a boltot, ujra visszatértem a husételhez és boritalhoz, s régivérem is csakhamar visszatért, s két hét alatt már annyira helyreálltam, hogyegy goromba zongoramester levágott egy darabot a fülemből, Fodorvivótermében.
A tejben való dőzsölést most a nyakkendőben való duskálás korszaka váltottaföl. Ezzel kecsegtetett a jövő.

Sipulusz - Adél ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

472 Ft

Sipulusz - Adél ekönyv adatai
egyedi szavak száma 8726
ekönyv hossza 275 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Publio Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Sipulusz - Adél
Regisztrálok