Személyiségbrókerek - A...

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Hogyansikerülhetett az MBTI-nek, e házilag kidolgozott feleletválasztós kérdőívnekbeszivárogni a munkahelyünkre, emberi kapcsolatainkba, az internetre, éséletünk csaknem minden területére?

A Myers–Briggs-típusindikátor a legnépszerűbb személyiségteszt a világon.Rendszeresen használják Fortune 500-as cégek, egyetemek, kórházak, egyházak,és a hadsereg is. A személyiségtípusok nyelve – amelynek szókincsében olyankifejezéseket találunk, mint extrovertáltság és introvertáltság, érzékelés ésintuíció, gondolkodás és érzés, megítélés és észlelés – egyaránt adottihletet tévéműsorokhoz, internetes párkereső oldalakhoz és kvízekhez. Ámhiába fogadták el az eszközt széles körben, a pszichometrikus tesztelés 2milliárd dolláros üzletágának szakemberei mindmáig nem tudták megfelelőenhitelesíteni az eredményeit – vagy megmagyarázni a sikerét.

A tesztet, amelynek gondolata az 1920-as években fogant meg anya és leánya,Katharine Briggs és Isabel Briggs Myers, eme elkötelezett háziasszonyok,regényírók és amatőr pszichoanalitikusok fejében, megalkotói azzal acélzattal dolgozták ki, hogy Carl Gustav Jung evangéliumát terjesszék vele atömegeknek. Ám a típusindikátor önálló életre kelt, s mára éppoly gyakrantalálkozhatunk vele általános iskolákban, apácakolostorokban éswellness-üdülőhelyeken, mint obskúrus politikai tanácsadó irodáknál ésközösségi hálózatokon.

A Személyiségbrókerek eredeti beszámolókból és korábban ki nem adottdokumentumokból merítve kritikus vizsgálat alá veszi a kulturális jelképpémagasztosult személyiség-indikátort. Közben pedig nem egyebet firtat, mintmagát az én fogalmát – bemutatva kísérleteinket, hogy megragadjuk,kategorizáljuk és számszerűsítsük személyiségünket. E meghökkentő ésérdekfeszítő könyv ugyanazt az időtlen kérdést boncolgatja, amelyrelényegében maga a teszt is irányul: Mi tesz minket önmagunkká?

Személyiségbrókerek - A... ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

2 976 Ft

Személyiségbrókerek - A Myers-Briggs-típusindikátor története és a személyiségtesztelés születése ekönyv adatai
egyedi szavak száma 13042
ekönyv hossza 549 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: HVG Könyvek
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Személyiségbrókerek - A Myers-Briggs-típusindikátor története és a személyiségtesztelés születése
Regisztrálok