Szürke méhek

A donbaszi háború regénye

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Ukrajna leghíresebb regényírója a 2014 óta tartó donbaszi háborús konfliktust egy szelíd lelkületű méhész kalandjain keresztül kelti életre.

Egy falu Donyeck közelében, az ukrán hadsereg és az oroszpárti szeparatisták tűzvonalában, a ""szürke zónában"".

Három éve tart a háború, a lakók elmenekültek, de Szergej, a méhész maradt - mert ha mindenki elmegy, akkor senki nem fog visszajönni.

Szergejen kívül csak ""gyermekkori ellensége"", Páska él még a faluban, s a szükség lassan összeforrasztja a két egykori ellenséget.

A harmadik nyáron aztán Szergej elhatározza, hogy kimenti a méheit a háborús zónából, hadd repkedhessenek békességben, gyűjtögetve a nektárt. Utazása során barátokra talál, de a bizalmatlanságot és a rosszakaratot is megtapasztalja. Még a paradicsomi Krímben sem érzi jól magát.

Amikor pedig úgy érzi, a méhei is kezdenek megváltozni, hazaindul.

A Szürke méhek 2022. február 24.-e óta még időszerűbb, mint a megírásakor volt.A fanyar humorú regény eddig számos országban hódította meg a nagyközönséget, míg a kritikusok Kurkovot egyöntetűen a bulgakovi hagyomány folytatójának tartják.

Az olvasók szerint, aki szereti Haruki Murakamit, Andrej Kurkovot is szeretni fogja.

Szürke méhek ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

3 535 Ft

Szürke méhek ekönyv adatai
egyedi szavak száma 7106
ekönyv hossza 433 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Művelt Nép Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Szürke méhek
Regisztrálok