Tökéletlen szülők, boldog gyerekek  

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Te jó ég, örökre elrontom a gyerekem! – fut át sokszor a maximalista szülők fején. De vajon tényleg elrontjuk a gyereket, ha nem felelünk meg mindenben az ideálnak? Vagy inkább akkor teszünk jót vele, ha el tudjuk engedni az önmagunkkal szemben támasztott szigorú elvárásokat? Ha egyszerűen csak együtt vagyunk, és megpróbálunk egymásra hangolódni?

Cziglán Karolina szerint az együttérzés fontos szülői tulajdonság, nagy szerepe van a nevelésben – de arra biztat, hogy ne csak a gyerekünkkel érezzünk együtt, hanem önmagunkkal is! A gyereknevelés nem autószerelés. Ezért aztán nem is ígér biztos recepteket, hanem abban segít, hogy felismerjük, miképpen törhetünk ki az ismétlődő konfliktushelyzetekből, hogyan oldhatjuk fel a bennünk és környezetünkben lévő feszültségeket.

A könyv nemcsak anyáknak szól, a szerző tudatosan egyenrangú szülőtársként beszél apákról, apákhoz. Napjainkban fokozatosan átalakul az apaszerep, egyre több férfi szeretne igazán, tevékenyen részt venni gyermeke életében. Ez a könyv remek kapaszkodókat adhat a vállalkozó kedvűeknek.

A Tökéletlen szülők, boldog gyerekek újszerű szemlélete abban rejlik, hogy a családi egyensúlyt állítja középpontba. Ettől függ ugyanis, hogy biztonságban érzi-e magát a gyerek, és van-e lehetősége igazán gyereknek lenni. Szól arról, hogyan hat rá a szülők egymáshoz fűződő viszonya, és a tágabb családdal való harmónia. Nem feledkezik meg az olyan – nem hagyományos – családban élőkről sem, mint az egyszülős- és szivárványcsaládok, vagy ahol örökbefogadott gyerekeket nevelnek.

CZIGLÁN KAROLINA pszichológus, pár- és családterapeuta. Az elmúlt hét évben rendszeresen publikált a Dívány internetes portálon a családi élettel, szülőség kérdéseivel kapcsolatos írásokat. Anya és feleség.

Tökéletlen szülők, boldog gyerekek   ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 961 Ft

Tökéletlen szülők, boldog gyerekek   ekönyv adatai
egyedi szavak száma 5364
ekönyv hossza 280 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Jaffa Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Tökéletlen szülők, boldog gyerekek  
Regisztrálok