Történetek albuma

Egy történet

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Andónisz Jeorjíu ciprusi író és jogász. 1969-ben született, Moszkvában tanult, jelenleg Limaszolban él. Jogi munkái mellett az Aney irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. A limaszoli amatőrszínházi szövetség, a Theatrikí Poría színházi naplóiban a ciprusi színház történetére vonatkozó részek szerkesztője. Megjelent egy verses- és egy elbeszéléskötete, színpadi műveit nagy sikerrel játsszák. 2014-ben megjelent első regénye, a Történetek albuma elnyerte a Ciprusi Állami Irodalmi Díjat, valamint az Európai Unió Irodalmi díját.

„szép lassan, hol az egyiknek, hol a másiknak eszébe jutott egy-egy régi történet, a nagymamáé és a sajátja és másoké is, falusi szóbeszédek, pletykák más rokonokról, mulatságos esetek, de halálesetek és keserűségek és régi szenvedések is, amikre most, évek múltával, ahogy ott ültek mind körben együtt, már nem fájt annyira emlékezni, minden enyhébb volt, nem olyan, mint amikor történt, egy összegabalyodott történetgombolyag, amit kibontanak, az egyik belekezdett, és emlékezett rá a másik is; mindaz, amit mondtak, egybefonódott a jelen eseményeivel, esetleg újságokban olvasott vagy televízióban látott hírekkel; sokáig fent maradtak beszélgetni, habár másnap reggel korán kellett kelni, hogy induljanak a faluba, nekik maguknak kellett kiásni és megnyitni a sírt is”
(Részlet a regényből)

Amikor a családban meghal valaki, a hozzátartozók összegyűlnek, és emlékeznek. Ebből az alaphelyzetből bontakozik ki Andónisz Jeorjíu többszólamú dokumentumregénye, amelyben a történetszilánkok mozaikdarabjaiból szép lassan összeáll nemcsak egy család, de az egész jelenkori Ciprus tablóképe is. Az egymásba gabalyodó történetszálak fényképek, újságcikkek, irodalmi alkotások, receptkönyvek, személyes levelek közvetítésével életről, halálról, szerelemről, háborúról, száműzetésről mesélnek.

Lelik Krisztina az ELTE magyar-angol szakán végzett, ahol később görögtolmács-vizsgát tett. Irodalmi műveken kívül fordított memoárokat, útikönyveket, teológiai és vallástörténeti tanulmányokat, szakfordítóként pedig változatos témákban társadalomtudományi szövegeket. Közreműködött számtalan koprodukciós filmben is. „Kétlakiként” éppúgy otthon van Budapesten, mint Görögországban.

Történetek albuma ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

2 520 Ft

Történetek albuma ekönyv adatai
egyedi szavak száma 0
ekönyv hossza 0 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Vince Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Történetek albuma
Regisztrálok