Trianon – A vérben fogant ország

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Amagyar történelem kétségtelenül legnagyobb tragédiája az 1920. június 4-én, aversailles-i Nagy Trianon-kastélyban aláírt békeszerződés, melynek értelmébena történelmi Magyarország elveszítette területének mintegy hetven százalékátés lakosságának kétharmadát.

Vakulya Norbert történelmi regényében kiterjedt kutatómunka alapjánrekonstruálja a békediktátum elfogadásához vezető világ- és belpolitikaieseményeket, a déli és keleti frontokon harcoló magyar seregekfegyverletételétől kezdve az őszirózsás forradalmon és a kommunista diktatúravéres tombolásán át Horthy Miklós kormányzóvá választásáig és az új, csonkaMagyarország megszületéséig.

A fordulatokban gazdag, izgalmas történet igyekszik átfogó képet festeni akorabeli Magyarország viszonyairól. Hősei között ugyanúgy megtalálhatóak atörténelemkönyvekből jól ismert alakok – Tisza István, Károlyi Mihály, AdyEndre, Teleki Pál, Kun Béla, Horthy Miklós –, mint azok a kisemberek,egyszerű katonák, munkások, parasztok, polgárok, akik csak sodródni tudtak atörténelem viharával, és a legnagyobb vesztesei voltak a háborúnak és abékének egyaránt.

Trianon – A vérben fogant ország ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 882 Ft

Trianon – A vérben fogant ország ekönyv adatai
egyedi szavak száma 11012
ekönyv hossza 633 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Gold Book Kiadó
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Trianon – A vérben fogant ország
Regisztrálok