Wing Chun Kyun V.

A Wing Chun fegyverei

ebook
0 értékelés (érték: 0)

Jelen könyvvel öt részes sorozatunk véget ért. Aki velem tartott, végigkísérhette a stílust az elméleti résztől az alapokon keresztül a haladó és mestergyakorlatokig. A valós alkalmazásoktól a fegyverek használatáig.

A hagyomány szerint a Wing Chun-t a Qing dinasztia ellenes lázadók kiképzésére szánták. Ezt a stílus által használt fegyverek is igazolják. A stílusban csupán két fegyver kapott helyet. Ezek a páros rövid kard és a hosszú bot. Mivel a Qing kormányzat a fegyvereknek még a birtoklását is halállal büntette, így szempont volt azok könnyű rejthetősége, illetve álcázhatósága. A kantoni rövid kard, vagy kettős rövid kard mérete és formája szinte teljesen megegyezik a minden háztartásban megtalálható húsvágó bárddal, az egyedüli különbség, hogy a kardon egy markolatkosár is található, ami egyrészt védi a kezet, másrészt segíti a gyors fogásváltásokat. Így szükség esetén a húsvágó bárdot is használhatták fegyverként; illetve a markolatkosár felhelyezésével könnyen átalakíthatták harci célokra. A bot még ennyire sem feltűnő fegyver, hisz a mindennapokban a teherhordó rúdtól a vándorbotig sokféle célra használták.

Wing Chun Kyun V. ekönyv korlátlan számban letölthető (.mobi és .epub) ekönyv olvasók számára, valamint olvasható böngészőből illetve Apple, Windows 8 és Android alkalmazással is.
ekönyv ár:

1 535 Ft

Wing Chun Kyun V. ekönyv adatai
egyedi szavak száma 2050
ekönyv hossza 58 oldal (A5)
ebook olvashatóság
szókincs gazdagság
az ekönyv kiadója: Lunarimpex Bt.
iPad, Iphone, Android
Kindle olvasó esetén


Írj véleményt az ekönyvről: Wing Chun Kyun V.
Regisztrálok