Andy S. Falkner

Andy S. Falkner

Andy S. Falkner természetesen egy írói álnév. Annyit azonban el lehet a szerzőről árulni, hogy matematikát tanult és az informatika professzora egy németországi egyetemen. Főleg tan- és szakkönyveket publikált. Tudományos-fantasztikus sűrítményeit a „Megalománok és gigantofóbok“ című sorozatban több nyelven saját fordításban hozza nyilvánosságra.

A gigantofóbok félnek a hatalomtól, még ha a javukat szolgálja is. A megalománok pedig a matematikus szerző alteregói. Világjavító törekvéseit (szerencsére) csak fantáziájában élheti ki, de ezt – idő, tehetség és képzettség híján – nem tudja (elfogadott) irodalmi formába önteni. Ezért találta ki az új műfajt, a scifi-sűrítményt: jövendőbeli regények és novellák magját, lényegét, koncepcióját. Ezeket nem könnyű olvasni, csakúgy, mint egy doboz tejkonzervet sem könnyű megemészteni. De aki szereti a kemény scifit és nem a lapos szórakozást keresi, annak tetszeni fognak ötletei, elgondolásai, logikus következtetései.

És talán akad valahol egy igazi író, aki a koncentrátumokat vízzel, párbeszédekkel, jellemábrázolásokkal, a cselekmény részleteivel felönti. Vagy pedig a szerző nyugdíjaztatása után beiratkozik a bölcsészkarra és mégis íróvá lesz.

| 16 - 30 |
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
105  ekönyv