Drábik János

Drábik János

Dr. Drábik János (Budapest, 1938. június 9.) jogász, újságíró és publicista, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője.

1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült, zenei tanulmányait a budapesti Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskolában és Zenei Gimnáziumban végezte. Ugyanitt érettségizett 1956-ban. Kéztörés miatt azonban pályaváltoztatásra kényszerült. 1960-ban fejezte be tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1968-ban pedig az ELTE Bölcsész Karán, ahol esti tagozaton filozófiát tanult. 1971-ben ügyvédi-jogtanácsosi vizsgát tett, előzőleg pedig a MÚOSZ Újságíró Iskoláját is elvégezte. Később a New York University-n folytatta tanulmányait, és 1981-ben bejegyzett jogtanácsos lett New York államban.

1983-ban Münchenbe került a Szabad Európa Rádióhoz, ahol Kézdi Pál néven számos műsort írt és szerkesztett. Sorozatot írt többek között a sztálinizmusról, az amerikai alkotmányról, a neokonzervativizmusról, a Szovjetunió történetéről. 1983-tól aktívan részt vett a müncheni Széchenyi Kör tevékenységében, ahol több előadást is tartott. 1993-1998-ig a Széchenyi Kör titkára volt. 1998-ban a KDNP országos listáján indult, de nem nyert mandátumot. Az 1999-ben megindult Leleplező c. könyvújság főmunkatársa. Alapító tagja a 2000 áprilisában megalakult "Összefogás a fennmaradásért" mozgalomnak. 2008-ban a Független Újságírók Szövetsége (FÚSZ) elnökségének is a tagjává vált.

Jelenleg jogi tanácsadója a 'Public Money Systems' nevű szervezetnek, amely helyi pénzrendszerek tervezésével és építésével foglalkozik Magyarországon és Európa többi részében.

Drábik János 1992 óta házas, felesége vegyész, tudományos kutató.

| 1 - 15 |
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
20  ekönyv