Máté István

Máté István

Nagy eredményem vágyálmaimban, hogy hetvenhét évesen bemutatkozhatom. Vágyálmaim között az értékes munkára, a kölcsönös tiszteletre, az emberségre nevelés szerepelt az egyszerű, de mindennapos polgári foglalkozásomban, a közgazdászi tanári munkámban. Ez, úgy ahogy sikerült , mind a tanítványaim, mind a felügyeleti körömbe tartozó kollégáim kapcsolatában. Természetesnek tartom azonban, hogy sokfélék vagyunk, sokféle teherrel mindannyiunk vállán, s nem várhattam el sohasem, hogy mindannyian egyformán vélekedjünk egymásról.

„Írói munkásságomban” is ilyen elképzelések vezettek, s elsősorban az igaz kapcsolatok s a belőlük fakadó igaz érzések kifejezése vezérelt, és nem érdekelt, hogy mennyire nem leszek sikerkönyv író. Mindig tisztában voltam vele, hogy nem tudok sikerkönyvet írni, mert ahhoz külön tehetség kell és nagyon sok embert foglalkoztató téma, nem pedig belső lelki rágódások. Az sem érdekelt, hogy milyen kiadó milyen magas áron igyekszik eladni a kiadványait, s hogy egyáltalán egy valaki is megveszi éppen az én könyvemet.

Könyveim a könyvkiadó és a megjelenési időpont feltüntetésével:

A lebukó gyönyörű nap mögött  Edition Nove, 2009

Csodák között  united pc., 2012

Az életért, a szerelemért  enkiadom.hu 2016 – e-könyv

Szellemjáték  united pc., 2017

Életemről annyit, hogy 1941. január 9-én születtem Tiszakarádon, Nagykanizsán érettségiztem, a felsőfokú közgazdasági tanulmányaimat Budapesten végeztem, majd Békéscsabán tanítottam a Közgazdasági Szakközépiskolában. Nős vagyok, két gyermekünk született.


| 1 - 1 |
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
1  ekönyv