Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher
A számos regénye helyszínéül szolgáló festői Cornwallban született és nevelkedett. Már hétévesen írni kezdett, első novellája 18 éves korában látott napvilágot. Pilcher első kötete 1949-ben jelent meg egy szerelmes regényfüzeteket tartalmazó sorozatban.
Kezdetben az írás menedéket jelentett számára az otthoni gondok elől. Sorra megjelenő kötetei sikeresek voltak ugyan, ám a valódi szenzációt, az igazi áttörést az 1987-ben napvilágot látott Kagylókeresők című nagy ívű családregénynek köszönheti. Ezzel a művével vált minden idők egyik legsikeresebb angol regényírónőjévé. A regény világszerte számtalan kiadásban több mint ötmillió példányban kelt el, és még színpadi változat is készült belőle. Következő kötete, a Szeptember, hasonló sikert ért el, és alig maradt el ezektől a későbbi Otthon vagy a Téli napforduló.
Az írónő regényeit a sokszor generációkon átívelő izgalmas cselekmény, szövevényes baráti-családi kapcsolatok és szerelmek megkapóan hiteles leírása jellemzi. Remekül megrajzolt figurái révén az olvasó előtt feltárul a huszadik századi Nagy-Britannia számos rétege tárul fel, egy kis skót falu egyszerű lakóitól egészen az arisztokrata nemzetségek, családok tagjaiig.
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
  ekönyv
Sajnos nincs találat.