Stefan Siman

Stefan Siman
Stefan Siman (1955) kutyatréner, állat-terapeuta és Bach-virág terapeuta - állatoknak.

Az első kutyákkal kapcsolatos tapasztalatait a '70 -es évek elején szerezte. Hosszabb szünetet követően a későbbi életének színhelyén a németországi München mellett került ismételten kapcsolatba a kutyákkal. Az érdeklődési terület időközben már nem korlátozódott a kutyák egyszerű tanítgatására. Az IBW Intézetnél 'Állat-terapeuta' végzettséget, a Kappel Intézetnél 'Bach-virág terapeuta - állatoknak' végzettséget szerzett. Ezekkel az ismereteivel már az újrakezdés pillanatától céltudatosan próbálta kiegészíteni a gyakorlatban a kutyatréneri és a kutyák viselkedésének megváltoztatásával kapcsolatos tevékenységeit. A Bach-virágterápia lehetőségeit nagyon jól tudta használni a kutyákkal, lovakkal támogatott terápia során, valamint a pedagógiai munkaterületeken alkalmazott négylábúaknál is, akikkel a müncheni 'Symbiosys - Ember & Állat Akadémia'  keretén belül került munkakapcsolatba.
2006-tól egyre több időt töltött ismét Magyarországon, majd 2009 -től Balatonalmádi vált az otthonává.

Folyamatos továbbképzéseken sikerült olyan szintű megközelítésre jutnia az állatok - főként a kutyák - viselkedésével, nevelésével, tréningjével és terápiájuk elsajátításával kapcsolatban, amelyek első és egyedi módszerek, munkafilozófiák terjesztését teszik számára lehetővé a magyar állattartók között.
Az újdonságok erejével ható, a megszokottól eltérő, alapos szakmai publikációi rendszeresen megjelentek a 'KutyaSzövetség' lapban. De olvasható volt a 'Lovasnemzet' oldalain és évekig a kutya.hu, valamint a macska.tv internetportálokon is.
A Bach-virágterápia állatoknál használható lehetőségeiről több állatgyógyászati- és állatvédelmi fórumon tartott előadást.
A 4TAPPANCS Bt. keretén belül végzett oktatási programok tananyagaiba is beillesztette az alternatív-állatgyógyászat lehetőségeinek ismereteit. Ezáltal egyedülálló úton népszerűsíthető a Bach-virágterápia alkalmazása az állatok lelki-, pszichikai- és viselkedési problémáinak kezeléséhez.- Panyi Zita -

| 1 - 4 |
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
4  ekönyv