Steve Berry

Steve Berry
Steve Berry, akinek egyik kedvence Dan Brown, 1990-ben határozta el, hogy regényíró lesz; 12 évig képezte magát és fejlesztette stílusát, míg 85 (!) visszautasítás és 8 kiadatlan kézirat után A Borostyánszoba című első regénye az eladási listák élére került Amerikában. Berry híres arról, hogy minden művéhez óriási kutatómunkát végez: könyvenként 200-300 történelmi forrásmunkát használ fel, és rendszerint a helyszíneket is meglátogatja. A Borostyánszobához (megjelent az Ulpius-ház gondozásában) és a The Romanov Prophecyhez (A Romanov-prófécia) Oroszországban, A harmadik titok megírásához Rómában gyűjtött anyagot. Többi regényéhez Portugáliában, Párizsban, Velencében és Németországban tett utazásai adtak inspirációt.
A Berry-thrillerek rajongói biztosak lehetnek benne, hogy a különböző történelmi helyszíneken játszódó regényekben súlyos titkok, összeesküvés és izgalmas kalandok várják őket. Az író munkásságát számos díjjal és elismeréssel jutalmazták kollégák, kritikusok, és persze az olvasók: 2005-ben a Georgia Writer's Association Berryt választotta az Év szerzőjének, és elnyerte az Amelia Book Island Festival Nova díját is. Regényeinek „bérelt helye van” a The New York Times, a Times, a USA Today és a Publishers Weekly bestsellerlistáinak élén. Regényei 37 nyelven, ötven országban több mint tízmillió példányban keltek el.
Steve Berry jelenleg Georgia partjainál él, 29 év után feladta jogi pályáját, és azzal foglalkozik, amit igazán szeret: az írásra fókuszál, és feleségével együtt létrehozott egy alapítványt (History Matters), amely az amerikai történelmi emlékek megőrzéséhez nyújt támogatást.
Néhány ajánlás a műfaj legnagyobbjaitól:
„Steve Berry vitathatatlanul a műfaj mestere.” Dan Brown, a Da Vinci-kód írója
„Berry valamennyi ismertetőjegye benne van: arányérzék, formátum, sodrás, történelem – plusz lélegzetelállító, felfokozott várakozás. Imádom.” – Lee Child, The New York Times, bestseller-listavezető író
| 1 - 15 |
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
22  ekönyv