Székelyhídi Béla

Székelyhídi Béla
Hivatásos egészségbiztosítási szakértő vagyok. Diplomámhoz négy évig volt szerencsém orvosi ismereteket, élettant, kórélettant, farmakológiát, pszichológiát, stb. hallgatni, majd szigorlatozni. Orvos szerettem volna lenni, de annak idején „osztályidegen” voltam, remény sem volt a felvételemre. Így aztán abszolút rokon pályára sikerült végül kerülnöm. Művész családból származom, magától értetődő módon zenét is tanultam. És olvastam, olvastam, olvastam........amit nagy bánatomra a mai fiatalság nagy része nem tesz. Pedig egy érdekes történet sokkal többet nyújt mindenkinek, mint a krimik és a fantáziafilmek. Node hagyjuk....kinek a pap, kinek a papné ! Nekem az írás. (A koromhoz ez illik.) 

Bánki M. Csaba – „Agyunk fogságában” – című könyvében laikusok számára is közérthető módon írja le „hogyan működünk”. Az én elképzelésem szerint életünket nagyrészt a magunk alkotta  dogmák határozzák meg. identitástól, gyökereinktől, vallási hovatartozástól függetlenül. Könyvem abban az időszakban íródott, amikor a Szentszék is aktívan foglalkozott a coelibatussal. Egyre többen ellenezték. Aztán győzött a dogma – maradt a papi nőtlenség. A „Hullámverés”-ben az értetlenek számára egy szabályos lelki kalandregényben írtam meg a saját véleményemet. Senkit ne riasszon el a látszólag „száraz” téma ! A történet valódi kaland.

Álítom, hogy ki bevallottan, ki titkolva, de az életét nem a hétköznapokban, hanem saját lelkében éli. Tetteinket érzelemvilágunk vezeti – néha orránál fogva...... Aki nem élte át a magány érzését, az nehezen érti, miért is nem tör ki ebből a börtönből a rács mögé dugott ember. Hát.....(amivel nem kezdünk mondatot).....a történetből meg fogja érteni. A saját alkotású dogmáink nagyon erősek. Viszont, meggyőződésem, hogy nem áthághatatlanok. Életünk tele van kompromisszumokkal, akárcsak egy jó házasság. Aki viszont Jézus Egyházával „kötött házasságot”, annak azért nem olyan egyszerű ez a dolog.

Teljes életet élni magányban nem lehet. A kitörés gyötrelmes, tele belső vívódással – de aztán győz az Élet. Győz, mert születésükkel egy teljes értékű élet adományát kapjuk.
Megígérem – nem fognak unatkozni !

| 1 - 1 |
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
1  ekönyv