Vass Virág

Vass Virág
Vass Virág író, újságíró. Középiskolásként indította a Képes Újságban Kisgeneráció című rovatát. A rendszerváltás idején érettségizett, külföldi tudósítók mellett tolmácsolt. Angolul, németül, oroszul és franciául beszél. A magyar változásokat a nemzetközi sajtó szemével bemutató riportjával - már a Külkereskedelmi Főiskola hallgatójaként - nyerte meg 1991-ben azt a jeligés pályázatot, amely egyszerre hozta számára a Magyar Nemzet, a Magyar Narancs és a Nők Lapja állásajánlatát. Ez utóbbinál előbb rovatvezetőként, majd főmunkatársként dolgozott. Huszonöt évesen már az akkor legnagyobb példányszámban fogyó hetilap főszerkesztő-helyettese volt, egyben a Szonda Ipsos adatai szerint a legolvasottabb szerzője is. 
2000-ben elnyerte a Magyar Újságíró Szövetség legjobb 35 évnél fiatalabb újságíróknak járó Flekk díját. 2001-ben alapító-főszerkesztőként indította útjára a negyven országban megjelenő Elle magazin magyar kiadását, amelynek munkájában ma szabadúszóként vesz részt. Számos napi- és hetilapban, periodikában publikál. Első regénye, a Vulévu (megjelent: 2009. okt.) siker lett: már az első héten 1000 pld. fölötti eladást produkált, ami a magyar piacon óriási eredmény és jelentős sajtóvisszhangot keltett.
 További megjelent regényei, a Franciadrazsé (2010), a Sokszor csókol, India (2010) és a Krásznájá Moszkvá (2011) szintén hetek alatt hódították meg a sikerlistákat.
„Habár én voltam az utolsó az osztályban, aki megtanult olvasni, ma már őszintén hiszek a szavak teremtő hatalmában. Hiszen néhány mondattal az egész sorsomat átvarázsoltam. Újságíróként bejártam a világot, beszélgettem világsztárokkal és hajléktalanokkal, politikusokkal és megrendítő sorsú nyugdíjasokkal, tudósítottam Brüsszelből, a magyar Parlamentből és a párizsi divatbemutatókról, írhattam csillogó magazinoknak és az ingyenes Metropolnak. A legnagyobb varázslat azonban számomra mégis két ember párbeszédében rejlik, úgyis a nő-férfi viszony minden igazán izgalmas történet kiindulópontja. Vajon egyszer szót értenek? Vagy csak elbeszélnek egymás mellett és közben szenvedélyesen szenvednek, szeretnek és szórakoznak...”
Mozaik
Részletes
Ár szerinti rendezés
ABC szerinti rendezés
  ekönyv
Sajnos nincs találat.